Σοβάδες – Επισκευαστικά

Σοβάδες, τσιμεντοειδή μονωτικά, αρμόστοκοι και βελτιωτικές ρητίνες είναι υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή και ανακαίνιση κτιρίων και κατασκευών. Κάθε υλικό έχει τις δικές του ιδιότητες και χρησιμοποιείται για διαφορετικούς σκοπούς.

Συνολικά, τα παραπάνω υλικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην κατασκευή και συντήρηση των κτιρίων, προσφέροντας διαφορετικές λειτουργίες και πλεονεκτήματα, όπως η αντοχή, η μόνωση, η αισθητική και η ενεργειακή απόδοση. Είναι σημαντικό να επιλέγονται τα κατάλληλα υλικά για κάθε εφαρμογή.

Σοβάδες

Οι σοβάδες είναι μίγματα από ασβεστόλιθο, άμμο και νερό που χρησιμοποιούνται για τη στεγανοποίηση επιφανειών, όπως οι τοίχοι και οι οροφές, αλλά και για τη διόρθωση ατελειών και την επισκευή ζημιών.

Οι σοβάδες μπορούν να εφαρμοστούν είτε με το χέρι είτε με ειδικά εργαλεία και προσφέρουν αντοχή στην υγρασία και τη θερμοκρασία.

Τσιμεντοειδή Μονωτικά

Τα τσιμεντοειδή μονωτικά είναι υλικά που περιλαμβάνουν τσιμέντο, άμμο και πρόσθετα, όπως πολυστερίνη ή γυαλί. Χρησιμοποιούνται για τη μόνωση των τοίχων και των οροφών και προσφέρουν αντοχή στην υγρασία και τη θερμοκρασία.

Τα τσιμεντοειδή μονωτικά είναι εύκολα στην εφαρμογή και μπορούν να δημιουργήσουν ένα στερεό και ανθεκτικό φινίρισμα. Επιπλέον, μπορούν να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση ή ψύξη.

Αρμόστοκοι

Οι αρμόστοκοι είναι υλικά που χρησιμοποιούνται για να συνδέσουν τα διαφορετικά τμήματα μιας κατασκευής, όπως οι τοίχοι και οι δοκοί. Κατασκευάζονται από τσιμέντο, άμμο και πρόσθετα, όπως πλαστικοποιητές, για να βελτιώσουν την αντοχή και την ελαστικότητα τους.

Οι αρμόστοκοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν ατέλειες στους τοίχους ή για να συνδέσουν διαφορετικά υλικά, όπως ξύλο και μπετόν.

Βελτιωτικές Ρητίνες

Οι βελτιωτικές ρητίνες είναι υλικά που χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν την αντοχή σε διάφορες συνθήκες του τσιμέντου, του μπετόν και άλλων υλικών. Μπορούν να εφαρμοστούν είτε πριν είτε μετά την κατασκευή για να ενισχύσουν την αντοχή του κτιρίου σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως πατώματα, βιομηχανικά δάπεδα, υπόγειοι χώροι κ.α.

Οι βελτιωτικές ρητίνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης για να καλύψουν ατέλειες στο τσιμέντο ή στο μπετόν και να βελτιώσουν την αισθητική τους εμφάνιση.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε η ομάδα μας είναι στην διάθεσή σας.