Χρώματα

Τα χρώματα αποτελούν βασικό στοιχείο για την προστασία και τη βελτίωση της εμφάνισης των ξύλινων,μεταλλικών και δομικών επιφανειών.

  • Τα χρώματα εσωτερικής και εξωτερικής χρήσης είναι χρώματα που χρησιμοποιούνται για να βάψουν τις εξωτερικές ή εσωτερικές επιφάνειες κτιρίων. Είναι διαθέσιμα σε πολλά χρώματα και συνήθως είναι αδιάβροχα και παρέχουν αντοχή στη φθορά από την ηλιακή ακτινοβολία και την υγρασία.
  • Τα χρώματα μεταλλικών επιφανειών είναι ειδικά σχεδιασμένα για να προστατεύουν και να ανανεώνουν την επιφάνεια του μετάλλου. Είναι συνήθως διαθέσιμα σε σπρέι ή υγρή μορφή και μπορούν να παρέχουν αντοχή στη διάβρωση από την υγρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες.
  • Τα χρώματα ξύλου προσφέρουν μια πλούσια γκάμα χρωμάτων και μπορούν να δώσουν στο ξύλο μια φυσική και ελκυστική όψη. Επιπλέον, προστατεύουν το ξύλο από την υγρασία, τον ήλιο και άλλες επιφανειακές φθορές.

Χρώματα εσωτερικής και εξωτερικής χρήσης

Τα χρώματα εσωτερικής και εξωτερικής χρήσης παίζουν σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση και την προστασία των επιφανειών των κτιρίων. Επιλέγοντας τα κατάλληλα χρώματα, μπορούμε να δώσουμε στο χώρο μας το στυλ και την ατμόσφαιρα που επιθυμούμε και να παρέχουμε προστασία από τις καιρικές συνθήκες, τη διάβρωση και την υγρασία.

  • Τα χρώματα εσωτερικής χρήσης είναι συνήθως πιο απαλά και ευαίσθητα από αυτά που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό. Οι ακρυλικές μπογιές είναι μια καλή επιλογή για το εσωτερικό του σπιτιού, καθώς είναι ανθεκτικές, εύκολες στη χρήση και προσφέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα.
  • Για την εξωτερική χρήση, οι μπογιές είναι πιο ανθεκτικές και αντέχουν στις σκληρές συνθήκες, όπως η έκθεση στον ήλιο, τη βροχή και τον άνεμο, καθιστώντας τα χρώματα εξωτερικής χρήσης μια αναγκαία επένδυση στο σπίτι ή το κτίριο σας.

Χρώματα Μεταλλικών Επιφανειών

Τα χρώματα μεταλλικών επιφανειών είναι σχεδιασμένα να προστατεύουν και να αναβαθμίζουν την εμφάνιση των μεταλλικών επιφανειών, όπως σιδηρούχα μέταλλα, αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι και ορείχαλκο. Η επιλογή του σωστού χρώματος μπορεί να βελτιώσει την αισθητική και τη λειτουργικότητα των μεταλλικών επιφανειών και να προστατεύσει από τη διάβρωση, και τη φθορά.

Είναι διαθέσιμα σε μια ποικιλία αποχρώσεων, από ματ μέχρι γυαλιστερό φινίρισμα, και μπορούν να εφαρμοστούν με βαφή πινέλου και ψεκασμού. Επίσης μπορούν να περιλαμβάνουν ειδικές ιδιότητες όπως θερμοαντοχή , αντιδιαβρωτική προστασία κ.α.

Η εφαρμογή των χρωμάτων μεταλλικών επιφανειών απαιτεί συνήθως προετοιμασία της επιφάνειας, όπως απομάκρυνση της σκουριάς, καθαρισμό και εφαρμογή υποστρώματος PRIMER για την σωστή εφαρμογή του τελικού χρώματος.

Χρώματα Ξύλου - Βερνικοχρώματα

Τα χρώματα ξύλου και βερνικοχρώματα είναι απαραίτητα για τη διατήρηση και την προστασία του ξύλου από τις καθημερινές φθορές.

Είναι δύο διαφορετικοί τύποι φινιρίσματος που χρησιμοποιούνται για να προστατεύσουν και να αναδείξουν την επιφάνεια του ξύλου. Και οι δύο τύποι μπορούν να δώσουν στο ξύλο μια φυσική και ελκυστική όψη, αλλά έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και πρέπει να επιλέγονται σωστά ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα και τις συνθήκες χρήσης.

  • Τα χρώματα ξύλου είναι συνήθως βασισμένα σε νερό ή διαλύτη και απλώνονται στην επιφάνεια του ξύλου με πινέλο, ρολό ή πιστόλι. Αυτά τα χρώματα μπορούν να είναι ματ, ημιμάτ ή γυαλιστερά και προσφέρουν καλή αντίσταση στο νερό και τις καθημερινές φθορές. Επίσης, έχουν την ικανότητα να αναδείξουν την υφή του ξύλου.
  • Τα βερνικοχρώματα είναι συνήθως βασισμένα σε διαλύτη και απλώνονται στην επιφάνεια του ξύλου με πινέλο ή πιστόλι. Αυτά τα χρώματα μπορούν να είναι πιο γυαλιστερά από τα χρώματα ξύλου και προσφέρουν πολύ καλή αντοχή σε διάφορες επιφανειακές φθορές και στο νερό. Επιπλέον, τα βερνικοχρώματα μπορούν να δώσουν στο ξύλο μια πιο βαθιά και λαμπερή όψη.

Και οι δύο τύποι φινιρίσματος μπορούν να είναι διαφανείς ή ημιδιαφανείς και να αναδείξουν τη φυσική ομορφιά του ξύλου.

Για να επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα και το φινίρισμα για το ξύλο σας, πρέπει να λάβετε υπόψη τη χρήση και τις συνθήκες όπου θα χρησιμοποιηθεί το έπιπλο ή η επιφάνεια του ξύλου. Για παράδειγμα, αν ένα έπιπλο θα τοποθετηθεί σε έναν χώρο με υψηλή υγρασία, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα φινίρισμα με αντοχή στο νερό.

Ζητήστε Προσφορά

Για αποχρώσεις και οποιαδήποτε άλλη απορία έχετε η ομάδα μας είναι στην διάθεσή σας.