Σύνθετη Ξυλεία

Η σύνθετη ξυλεία αποτελεί μία εξελιγμένη μορφή ξυλείας, που παράγεται από συνδυασμό δύο ή περισσότερων κομματιών ξύλου, τα οποία συγκολλιούνται μεταξύ τους και σχηματίζουν ένα πιο ανθεκτικό και ομοιόμορφο υλικό.

Η επικόλληση των κομματιών γίνεται με χρήση ειδικών κόλλων και υψηλής πίεσης, που διασφαλίζουν την πλήρη εναρμόνιση του ξύλου και την αντοχή του, στην υγρασία και στην καταπόνηση.

Η σύνθετη ξυλεία παρουσιάζει ομοιόμορφες ιδιότητες σε όλο το επιφανειακό της επίπεδο, χωρίς τις ατέλειες που συνήθως συναντάμε στο μασίφ ξύλο, όπως κόμπους και ρωγμές. Επίσης, είναι πιο σταθερή στις διαστάσεις της και παρουσιάζει μικρότερη σύσταση, γεγονός που την καθιστά καλύτερη επιλογή για εφαρμογές όπου απαιτείται ακρίβεια στις διαστάσεις και αντοχή στον χρόνο.

Είναι ιδανική για χρήση σε επαγγελματικά έργα και κατασκευές, όπως στην κατασκευή επίπλων, σκαλοπατιών, καλυμμάτων τοίχων και πολλών άλλων.

Η σύνθετη ξυλεία διατίθεται σε διάφορα μεγέθη, διαστάσεις και πάχη, ενώ μπορεί να χρωματιστεί και να επεξεργαστεί με διάφορους τρόπους, όπως η λάκα ή οι βερνίκια, για να δημιουργηθεί ένα εξαιρετικά αισθητικό και λειτουργικό προϊόν.

Από τα πλεονεκτήματα της σύνθετης ξυλείας περιλαμβάνονται η υψηλή αντοχή στις διακυμάνσεις θερμοκρασίας και υγρασίας, η μεγάλη αντοχή στο βάρος και η δυνατότητα παραγωγής μεγάλων κομματιών.

Ζητήστε Προσφορά

Για οποιαδήποτε απορία έχετε η ομάδα μας είναι στην διάθεσή σας.